Πιστοποίηση Σχεδιασμού Permaculture 11-29 Οκτωβρίου 2014

Αυτό το Φθινόπωρο, το πάθος μας για την Permaculture και τον Οικολογικό Κοινοτικό Σχεδιασμό θα δώσει καρπούς: μια σειρά από αλληλοσυνδεόμενα σεμινάρια, δωρεάν ομιλίες και εθελοντικές δράσεις με βάση την permaculture και έμφαση στις συνθήκες διαβίωσης με χαμηλή επίδραση στο περιβάλλον, την κοινοτική διαβίωση και την αυτάρκεια.

Σε αυτό το κλίμα δραστηριότητας και έμπνευσης, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Permaculture. Η διδακτέα ύλη και η δομή του σεμιναρίου διάρκειας 90 και πλέον ωρών ακολουθεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα διδασκαλίας. Όσοι συμμετέχοντες παρακολουθήσουν το 90% του σεμιναρίου από το Σάββατο 11 έως την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και ολοκληρώσουν την τελική εργασία σχεδιασμού θα λάβουν το Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Permaculture (PDC). Θα υπάρξει επίσης μια σύντομη σειρά μαθημάτων στον Οικολογικό Κοινοτικό Σχεδιασμό (ECD) από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου. Προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα και σε εργαζόμενους να επωφεληθούν από αυτή τη σπουδαία μαθησιακή ευκαιρία, τα σαββατοκύριακα θα καλύπτονται ξεχωριστά θέματα και η πρόσβαση θα είναι ανοιχτή για όλους, ανεξάρτητα από το αν παρακολουθούν το σεμινάριο PDC τις εργάσιμες ημέρες. Θα υπάρχει χρέωση για τα σεμινάρια PDC και ECD, αλλά οι ομιλίες και οι επιτόπιες επισκέψεις θα καλυφθούν από δωρεές. Τα μαθήματα του Σαββατοκύριακου για όσους δε συμμετέχουν στο σεμινάριο PDC έχουν διαφορετική χρέωση (ελέγξτε τις τιμές παρακάτω).

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ
Επικεφαλής Εκπαιδευτής
Rakesh Rootsman Rak – Έμπειρος δάσκαλος σχεδιασμού Permaculture, ειδικός στη δένδρο-κηπουρική, δάσκαλος της γιόγκα και ομοιοπαθητικός. Ο Rakesh σχεδιάζει και διδάσκει permaculture σε μαθητές και κοινότητες τα τελευταία 5 χρόνια ενώ παράλληλα σχεδιάζει το δικό του κηπευτό δάσος σε ένα οικολογικό χωριό έκτασης 300 στρεμμάτων στην Κροατία στο οποίο είναι συν-ιδιοκτήτης. Ο Rakesh μοιράζεται με πάθος το ταξίδι της αυτό-ενδυνάμωσης (να μαθαίνεις πως να φτιάχνεις μόνος σου ότι χρειάζεσαι, αντί να βασίζεσαι στις παροχές του συστήματος), το οποίο περιλαμβάνει την οίκο-αρχιτεκτονική (κατοικίες χαμηλής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης), τη δέσμευση και αποθήκευση ενέργειας (ηλεκτρισμός, θερμότητα, φωτισμός κτλ), τα αποδοτικά συστήματα θέρμανσης (θερμαντικά σώματα και φούρνοι τύπου rocket), τη συλλογή και καθαρισμό του νερού και τα συστήματα ανακύκλωσης του, τη φυσική μελισσοκομία και ούτω καθεξής. Να είσαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για περιστασιακή υπέρβαση των ορίων της έμπνευσης σε αυτούς τους τομείς.

Επισκέπτης Εκπαιδευτής
Nicolas Netien – Μηχανικός περιβάλλοντος με ειδίκευση στη διαχείριση αποβλήτων και την βιώσιμη κοινοτική ανάπτυξη. Ο Nicolas έλαβε το Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Permaculture το 2007 στη Νέα Ζηλανδία με τους Grifen Hope, Darren Doherty και Joe Polaischer και έκανε την πρακτική του άσκηση με τον διεθνούς φήμης δάσκαλο και σχεδιαστή permaculture, Geoff Lawton στη Zaytuna Farm στην Αυστραλία όπου και ολοκλήρωσε το σεμινάριο εκπαιδευτών. Αφού δούλεψε για μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό σαν σύμβουλος, τώρα ο Nicolas ζει στην Κύπρο και διαχειρίζεται το πιστοποιημένο βιολογικό αγρόκτημα Ατσάς – ένα ολοκληρωμένο αγρό-οικολογικό σύστημα ξηρού εδάφους που ταυτόχρονα αποτελεί και χώρο επίδειξης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ (ECD)
Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στο νησί σκέφτονται να ξεκινήσουν τις δικές τους οικολογικές κοινότητες, ωστόσο αντιμετωπίζουν ελλείψεις γνώσεων ή χρηματοδότησης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Εισαγωγή στο σχεδιασμό οίκο-χωριών: βασικές αρχές σκόπιμης δημιουργίας κοινοτήτων και οικολογικού σχεδιασμού ενός χωριού. Αυτή η εισαγωγή στο σχεδιασμό ενός οίκο-χωριού θα σας δώσει βήμα-βήμα την κατεύθυνση στα βασικά πράγματα που χρειάζεται να κάνετε για να δημιουργήσετε μια πετυχημένη οικολογική κοινότητα. Θα εξετάσουμε μερικά από τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι κοινότητες, τα οποία κατά κανόνα οδηγούν σε αποτυχία και μετά θα δούμε αυτά που κάνουν οι κοινότητες ώστε να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Θα εξετάσουμε τα εργαλεία δημιουργίας κοινού οράματος. Θα σας παρουσιάσουμε μερικά χρήσιμα εργαλεία της permaculture τα οποία θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε κατοικίες, συστήματα ανάπτυξης τροφής, κοινοτική συνοχή, μέσα διαβίωσης κτλ. Το σεμινάριο θα είναι ένας συνδυασμός διαλέξεων, συζητήσεων και πρακτικής εξάσκησης στη χρήση των παραπάνω εργαλείων. Θα μελετήσουμε επίσης διαφορετικούς τύπους οικολογικών κοινοτήτων όπως η συστέγαση ή η ιδιοχρησία της γης και θα εξετάσουμε τα υπέρ και τα κατά διαφόρων ιδιοκτησιακών δομών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ PERMACULTURE (PDC)
Τις Δευτέρες και τις Τρίτες, η διδασκαλία αποτελεί τμήμα του πιστοποιημένου προγράμματος σχεδιασμού permaculture (με την ολοκλήρωση του οποίου θα λάβετε το Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Permaculture). Όποιος επιθυμεί να πάρει το πιστοποιητικό σχεδιασμού permaculture, θα πρέπει να παρακολουθήσει το 90% των μαθημάτων του Σαββατοκύριακου συν τα μαθήματα στο μέσον της εβδομάδας (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη). Κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιείται επιτόπια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα υπάρχοντα έργα. Η συμμετοχή στην επίσκεψη είναι ανοιχτή για το κοινό. Κάποιες επισκέψεις θα είναι ξενάγηση ή εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα θα παρέχουμε εθελοντική εργασία στο χώρο, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα έχουμε μάθει. Η εθελοντική εργασία δεν αποτελεί προϋπόθεση για το πιστοποιητικό, είναι όμως πολύ διασκεδαστική και μας βοηθάει να δούμε κάποιες αρχές και ιδέες να πραγματοποιούνται.

Τι είναι η Permaculture?
Η Permaculture είναι ένα σύστημα οικολογικού σχεδιασμού με στόχο τη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η Permaculture μας μαθαίνει πως να χτίζουμε σπίτια φυσικά, πως να καλλιεργούμε την τροφή μας, πως να αποκαταστήσουμε τοπία και οικοσυστήματα υπό εξαφάνιση, πως να συλλέγουμε το βρόχινο νερό, πως να χτίζουμε κοινότητες, πως να διαχειριζόμαστε τα απόβλητα και πολλά περισσότερα. Η λέξη 'permaculture' ιστορικά προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων 'permanent agriculture' στα ελληνικά "μόνιμη γεωργία" και εξελίχθηκε σε 'permanent culture' δηλαδή, "μόνιμη καλλιέργεια". Αφορά στη χαμηλή επίδραση από τη ζωή μας στον πλανήτη και την διασφάλιση πως ζούμε σε αρμονία με τη φύση ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε τις ανθρώπινες δραστηριότητες για τις επερχόμενες γενεές. Η Permaculture είναι ένα αυστηρό και συστηματικό σύνολο εργαλείων, οικολογικών αρχών και μεθοδολογίας το οποίο υποστηρίζεται από ηθικές αρχές οι οποίες μας βοηθούν να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε τον πολιτισμό της μονιμότητας. Ένας πολιτισμός που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε την κάλυψη όλων των αναγκών μας και των αναγκών του πλανήτη και όλων των μορφών ζωής σε αυτόν, χωρίς να εκμεταλλευόμαστε ή να στερούμε από κανέναν αυτά που του είναι απαραίτητα. Ο υπέρτατος στόχος είναι η δημιουργία συστημάτων τα οποία παρέχουν αφθονία σε όλους τους ανθρώπους, τα πλάσματα και τη μητέρα γη. Με τη διορατικότητα της permaculture μπορούμε να σχεδιάσουμε τη εσωτερική μας ηρεμία, μπορούμε να την εφαρμόσουμε για τη δημιουργία ολοκληρωμένων και υποστηρικτικών κοινοτήτων, για την κατασκευή ή τη μετασκευή κατοικιών ενεργειακά αποδοτικότερων, για τη δημιουργία ηθικών επιχειρήσεων και μέσων διαβίωσης, καθώς και για τη δημιουργία άφθονων πλούσιων τόπων καλλιέργειας τροφής με χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Διδακτέα Ύλη Σεμιναρίου PDC:
Το σεμινάριο είναι κυρίως θεωρητικό και σας δίνει μια γενική εικόνα των ηθικών αρχών της permaculture, των θεμελιωδών αρχών της και του τρόπου προσέγγισης των προκλήσεων. Θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή, αλλά η έμφαση δίνεται στην εκμάθηση των προτύπων και των εννοιών που εφαρμόζονται στην permaculture. Θα επισκεφθούμε επίσης κοντινές κοινότητες και τοπία που δημιουργήθηκαν με αυτό το σκοπό και ενσωματώνουν στο σχεδιασμό τους τις αρχές της permaculture.

Θεμελιώδεις Αρχές των Φυσικών Συστημάτων
Μεθοδολογίες Βιώσιμου Σχεδιασμού
Πρότυπα στη Φύση, τον Πολιτισμό και την Κοινωνία
Μελέτη του Εδάφους & Κατανόηση των Φυσικών Διεργασιών
Μεγάλης Κλίμακας Τεχνικές Αποκατάστασης Εδάφους
Τεχνικές Συλλογής Νερού
Αρχές Σχεδιασμού Βιώσιμων Ανθρώπινων Οικισμών
Ανακύκλωση Γκρίζου Νερού
Στρατηγικές Φυσικής Δόμησης
Καλλιεργούμενες & Παραγωγικές Οικολογίες
Δάση Καλλιέργειας Τροφής, Συντεχνίες Φυτών, Κήποι Αυτάρκειας
Τεχνολογίες Εξοικονόμησης Ενέργειας
Κατάλληλες Τεχνολογίες & Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Permaculture σε Αστικό Περιβάλλον
Διαχείριση της Άγριας Πανίδας και Βιολογικός Έλεγχος Παρασίτων
Κοινοτικός Ακτιβισμός
Αόρατες Δομές: Άνθρωποι, Κοινότητα, Οικονομία, Οικολογικά Χωριά
Γεωργία με Κοινοτική Υποστήριξη
Στρατηγικές για ένα Εναλλακτικό Έθνος
Στο τέλος των μαθημάτων, οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικό έργο σχεδίασης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Εβδομάδα 1 Λευκωσία Οικολογικός Κοινοτικός Σχεδιασμός
3/10 Παρασκευή 8-10μ.μ. Δωρεάν Ομιλία
4/10 Σάββατο & 5η Κυριακή 9.30π.μ.-6μ.μ. Εισαγωγή στα κοινοτικά έργα και το σχεδιασμό οικολογικών χωριών
6/10 Δευτέρα – 8/10 Τετάρτη 9.30π.μ.-6μ.μ. Ενδιάμεση εισήγηση στη δημιουργία επιτυχημένων κοινοτικών έργων

Εβδομάδα 2 Λάρνακα -Παραλίμνι - Ξυλοφάγου
10/10 Παρασκευή 8-10μ.μ. Δωρεάν Ομιλία
11/10 Σάββατο & 12/10 Κυριακή 9.30π.μ.-6μ.μ. Εισαγωγή στην permaculture
13/10 Δευτέρα & 14/10 Τρίτη 9.30π.μ.-6μ.μ. Σεμινάριο PDC Μέρος 1ο
Βασικές γνώσεις και εργαλεία της Permaculture
15/10 Τετάρτη Επίσκεψη τοποθεσίας

Εβδομάδα 3 Λεμεσός – κοντά στο χωριό Φασούλα
17/10 Παρασκευή 8-10μ.μ. Δωρεάν Ομιλία
18/10 Σάββατο 9.30π.μ.-6μ.μ. Βελτίωση Εδάφους
19/10 Κυριακή 9.30π.μ.-6μ.μ. Στρατηγικές για ξηρά εδάφη
20/10 Δευτέρα & 21/10 Τρίτη 9.30π.μ.-6μ.μ. Σεμινάριο PDC Μέρος 2ο
22/10 Τετάρτη Επίσκεψη τοποθεσίας (Εφαρμογή στρατηγικών για ξηρά εδάφη)

Εβδομάδα 4 Πάφος – Ανάσα Κοινοτικό Κέντρο Ευ Ζην
24/10 Παρασκευή 8-10μ.μ. Δωρεάν Ομιλία
25/10 Σάββατο 9.30π.μ.-6μ.μ. Κηπουρική Δασών
26/10 Κυριακή 9.30π.μ.-6μ.μ. Κοινότητα
27/10 Δευτέρα & 28/10 Τρίτη 9.30π.μ.-6μ.μ. Σεμινάριο PDC Μέρος 3ο
29/10 Τετάρτη Επίσκεψη τοποθεσίας (Πρακτική εξάσκηση στο Ανάσα Κοινοτικό Κέντρο Ευ Ζην)

ΚΟΣΤΟΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ PERMACULTURE
Λάρνακα, Λεμεσός και Πάφος (20 άτομα μέγιστος αριθμός συμμετοχών).
Μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά από την εγγραφή προτεραιότητας. Εάν δηλώσετε συμμετοχή και πληρώσετε πριν την 1η Ιουνίου, το συνολικό κόστος του σεμιναρίου για 3 εβδομάδες είναι μόνο 250 Ευρώ
Εάν πληρώσετε έως 1η Αυγούστου είναι 300 Eυρώ
Εάν πληρώσετε μετά την 1η Αυγούστου είναι 400 Eυρώ
Διατροφή και διαμονή σε κάμπινγκ (Σάββατο έως νύχτα Τρίτης) Πρωινό (Κυριακή-Τετάρτη) και δείπνο (Σάββατο-Τρίτη)
40 την εβδομάδα /10 Ευρώ την ημέρα
Καθημερινό γεύμα (ή δείπνο για περιστασιακούς συμμετέχοντες)
5 Ευρώ
Εάν το κάμπινγκ/ύπνος στο πάτωμα δε σας ικανοποιεί παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές λύσεις για καταλύματα στην περιοχή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Λευκωσία – μπορείτε να εγγραφείτε για το πλήρες σεμινάριο των 5 ημερών ή μόνο για το εισαγωγικό διήμερο του Σαββατοκύριακου
Μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά από την εγγραφή προτεραιότητας. Εάν δηλώσετε συμμετοχή και πληρώσετε πριν την 1η Ιουνίου, το διήμερο σεμινάριο θα σας κοστίσει 50 Ευρώ και το 5ημερο (πλήρες) 100 ευρώ
Εάν πληρώσετε έως 1η Αυγούστου, το διήμερο 80 Ευρώ και το 5ημερο 130 Ευρώ
Εάν πληρώσετε μετά την 1η Αυγούστου, το διήμερο 100 Ευρώ και το 5ημερο 160 Ευρώ
Παρακαλούμε να φέρετε το δικό σας φαγητό
Η τοποθεσία διεξαγωγής θα καθοριστεί
Παρακαλούμε επικοινωνήστε εάν χρειαστείτε καταλύματα.

ΤΑΞΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Λάρνακα, Λεμεσός και Πάφος
Μπορείτε να έρθετε μία ή και τις δύο ημέρες
Εάν δηλώσετε συμμετοχή και πληρώσετε πριν την 1η Ιουνίου, πληρώνετε 15 Ευρώ την ημέρα
Εάν πληρώσετε έως 1η Αυγούστου, πληρώνετε 20 Ευρώ την ημέρα
Μετά την 1η Αυγούστου, πληρώνετε 25 Ευρώ την ημέρα
Μπορείτε να φέρετε δικό σας φαγητό ή να σας παρέχουμε ένα νόστιμο γεύμα (5 Ευρώ το γεύμα, 6 Ευρώ το δείπνο)

ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε όλη τη διαδικασία της διοργάνωσης, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα έξοδα χαμηλά και τα σεμινάρια προσβάσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
Εγγραφή προτεραιότητας : Δηλώστε νωρίς τη συμμετοχή σας και εξοικονομήστε χρήματα.
Πληρωμή σε δόσεις: Εάν προτιμάτε την πληρωμή σε δόσεις, (Σεμινάριο PDC 50 Ευρώ το μήνα ή Σεμινάριο ECD 20 Ευρώ Μάιο-Σεπτέμβριο) παρακαλούμε να κάνετε την πρώτη σας πληρωμή (χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους) πριν την 1η Ιουνίου ώστε να δικαιούστε την έκπτωση εγγραφής προτεραιότητας.
Ομαδικές εκπτώσεις: Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στο νησί σκέφτονται να δημιουργήσουν οικολογικές κοινότητες ωστόσο μπορεί να τους λείπουν κεφάλαια και γνώσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους. Αν αποτελείτε μέλος μιας τέτοιας ομάδας ή κοινότητας, παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να φιλοξενήσουμε όσους μπορούμε με μειωμένο κόστος συμμετοχής.
Μεταφραστές: Αν έχετε τη δυνατότητα να μεταφράσετε κάποιες ομιλίες ή εισηγήσεις, μπορείτε να συμμετέχετε με σημαντική έκπτωση, οπότε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Παρέχουμε διάφορες επιλογές και δυνατότητα εκπτώσεων προσπαθώντας να διευκολύνουμε τις πληρωμές σας το δυνατόν περισσότερο.
Λογαριασμός Pay pal : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληρωμή μέσω τραπέζης: Όνομα δικαιούχου : K. Constantinou
Τράπεζα: Ελληνική Τράπεζα / Hellenic Bank
IBAN: CY44 0050 0241 0002 4110 1606 4101
SWIFT: HEBACY2N
Αριθμός Λογαριασμού: 241-10-160641-01
Πληρωμή με μετρητά: Αν σας διευκολύνει, μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά
Στην περιοχή της Λάρνακας, καλέστε τον Phil στο 97648179,
στην περιοχή της Πάφου, καλέστε την Annelie στο 99714325
στην περιοχή της Λεμεσού, καλέστε την Κατερίνα στο 99414463

ΓΛΩΣΣΑ: Θα υπάρχει μετάφραση στις δωρεάν ομιλίες, αλλά προς το παρόν όλα τα σεμινάρια και τα μαθήματα διεξάγονται στα Αγγλικά. Εάν ωστόσο υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων που θα χρειαστεί διερμηνέα για οποιοδήποτε σεμινάριο, παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε ώστε να φροντίσουμε να σας διευκολύνουμε. Για αυτό το σκοπό, υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρετε εθελοντικά μεταφραστικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα τη δωρεάν συμμετοχή σας στο σεμινάριο. Αν έχετε εμπειρία στη διερμηνεία και ενδιαφέρεστε για αυτή τη δυνατότητα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΣΙΤΙΣΗ
Για το σεμινάριο ECD στη Λευκωσία, θα πρέπει να φέρετε τα δικά σας τρόφιμα. Για τα όλα τα υπόλοιπα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι θα υπάρχει τροφοδοσία από την Kayes Karma Kitchen (χωρίς σόγια, γλουτένη και καρύδια – εκτός από το ψωμί) με επιπλέον κόστος ανά γεύμα όπως αναφέρεται παραπάνω. Μπορείτε επίσης, αν προτιμάτε, να φέρετε το δικό σας φαγητό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κατερίνα email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 99414463
fb: Kat Contrahueves

Αντίνου 18, Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος